Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
GYORS ÉRKEZÉS KÜLSŐ KÉSZLETRŐL!
ÚJ SZÁLLÍTÁSI OPCIÓ! FOXPOST!
ONLINE BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Milyen platform cipőt válasszak?

Sophy Poledancer -
Milyen platform cipőt válasszak?

Szofi profi rúdtánc tréner, Aerial Hoop tréner, Aerial Fittness tréner, IWI Fittness Instruktor, és Személyi edző tanácsai segíthetnek, hogy kezdő lépéseidhez könnyebb legyen a választás.

 

Szívesen járnál rúdtánc oktatásra?

Meleg szívvel ajánljuk Szofi óráit jelentkezz be hozzá az alábbi linken  smiley

Elérhetőség: 

http://exotic-confidance.com/ 

 

 

 

 

Az Exotic mozgásformának könnyen megszállottjává válhatsz, és kezdőként még könnyebben elveszhetsz a lehetőségek végtelenségében, ha platformcipőnézésre adod a fejed. 

Szandál vagy csizma? Milyen magas legyen? Számít-e az anyag? Mekkora méret kell?

Ezek a platform magassarkúk nem olcsók, de ha jól választasz, akkor befektetés egy sport eszközbe, amiért később nem csak a lábad, de Te magad hálás leszel! Miért mondom ezt? Olvass tovább és megtudod!

Platform cipő, avagy a rúdtáncos edzőcipője!

“Ez a cipő, hiába 20 cm-es sarka van, ez nekünk egy edző cipő!” – szoktam mondani nagyon okosan. És valóban. Míg az ember nem próbálja ki ezt mozgásformát, el sem tudja képzelni, mennyi mindenre kell figyelni! Közülük egyik a lábfej. Az edzés teljes ideje alatt, lefeszített lábfejjel dolgozom. Ez azt jelenti, hogy állásban végig lábujjhegyen vagyok (néhány póztól eltekintve, mikor ez tényleg nem megoldható), és igen, még akkor is, mikor platform magassarkú van rajtam! És akkor is, mikor a talajon vagyok, például sarokülésben!

 

Miért fontos ez a platform cipő kiválasztásánál? Már az első, leggyakrabban felmerülő kérdésnél nagy jelentősége van. 

Mielőtt azonban belemegednénk, előre bocsátom, hogy nem szeretnélek meggyőzni semmiről! Felőlem olyan cipőt veszel, amilyet szeretnél. Az itt leírtak pusztán jó tanácsok, amivel segíteni szeretnék!

Platform szandál vagy csizma?

Tudom, hogy nagyon dögösen néz ki a csizma és nagyon lelkes vagy, és ha már ilyen drága cipőt veszel, akkor a legmennőbbet szeretnéd… hallottam/láttam már olyan tanácsot, hogy “csizmát vegyél, mert az fogja a bokád” – én éppen ezért mondom, hogy SZANDÁLT vegyél!

Ahogy feljebb már leírtam, rettentően fontos, hogy végig feszes lábfejjel dolgozz, ezt az érzékelést azonban jelentősen tompítja a csizma. Fegyelmezett lábtartás helyett inkább merevvé teszi, majd mikor mezítláb vagy szandálban táncolsz, feltűnik (ha neked nem is, de nekem biztosan) – hogy “lifeg” a lábfejed. 

Miért platform szandál?

Természetesen lehetnek kivételek, de eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy sokkal hatékonyabban lehet szandálban tanulni! 

És bizony, saját tapasztalatról is beszélek! Ha sokáig használom a csizmámat és elszokom a szandáltól, bizony érzem a különbséget! 

A platform cipő a sarka miatt alapvetően becsapós, kezdőként azt hiheted, hogy spicc-ben van a lábfejed. Amint kipróbálod, gyakorlod és főként alkalmazod is azt, hogy edzés közben a magassarkú ellenére törekedsz a lefeszített lábfejre, érezni fogod a hatást, efelől nincs kétségem. Ha nem érzed, valamit nem jól csinálsz!

Egy szónak is száz a vége: ha szeretnél elmélyedni ebben a táncstílusban és fontos neked a minőségi megjelenés, szandált vegyél!

Nézzük a következő kérdést!

Milyen magas platform cipőt vegyek?

Az exotic tánchoz szükséges platform cipők magasságát inch-ben fogom meghatározni, mivel nemzetközileg ez az elterjedtebb, de hogy tudj mihez viszonyítani:

6”: 16cm

7”: 18cm

8”: 20cm

9”: 23cm

10”:25cm

Egyesek számára ijesztőek a nagyon magas cipők, míg mások azonnal a legnépszerűbbet választanák (8”). Az igazság az, hogy valóban a 8”-es a legideálisabb, de minimum a 7”-es szükséges.

Ezért vegyél 7” vagy 8” inches platform cipőt!

Nem csak a platform lekerekített eleje segítség, sok esetben a magassága is. Pici platformmal nem fogsz tudni úgy átgördülni, ahogy illene. Vagyis kéne (:

Nem véletlenül a 8”-es cipő a legnépszerűbb, ez a platform magasság illeszkedik leginkább a mozdulatokhoz. 

Mindazonáltal megértem, ha nem vagy még ennyire bevállalós, vagy túl magasnak érzed magad, és ezért nem szeretnél nagyon magas cipőt…. de egy 7”-est akkor is vállalj be! Hidd el, könnyebb dolgod lesz!

Milyen színű, anyagú cipőt vegyek?

Nagyon jó kérdés! Szuper az is, ha ezen egyáltalán elgondolkozol és nem hagyod, hogy elcsábítsanak a színek, anyagok és a csilli-villi…

A helyzet az, hogy – amint azt már az elején is említettem – ez nem egy olcsó játékszer, az igazsághoz pedig hozzátartozik, hogy bizony használni fogod. Remélhetőleg. És nem a szekrényben őrizgetni. Márpedig ha így van, akkor tisztában kell vele lenned, hogy szemed fénye bizony karcos és kopott lesz. 

Ezért válassz üvegcipőt!

Tudom, hogy nagyon csábít a króm, a csillám és az egyéb különleges tuningok… 

Az üvegcipő azonban “elpusztíthatatlan”! 

Kopásálló és nem látszanak rajta a karcok, nem csak edzőcipőd, de hű társad is lesz! 

Én első cipőként, alaposan végiggondolva választottam egy üveg platform cipőt szilikon pánttal. Igaz pár év után már kicsit viseltes, de mindenhez passzol, nem megy ki a divatból 

és még mindig állja a sarat! 

Honnan rendeljek platform cipőt?

Rengeteg oldal és cipő és persze hamisítvány létezik. Arra figyelj, hogy eredeti cipőt rendelj! Ezek a platform cipők nem olcsók, de megérik a beruházást, itt nem érdemes a minőség rovására spórolni!

Remélem tudtam segíteni, jó nézelődést! 

Szerző: Novák Zsófia  (Sophy Poledancer)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #Cipő választás